Varedeklarations-talen

Hvad indeholder denne vare af søde sager? I disse tider med fokus på vores fødevarer må denne tale lige være sagen! Afprøvet af Festdoktoren med stor succes 🙂 

Fremgangsmåde

Med denne idé til en varedeklarations-tale kan du og de andre gæster få sagt en masse søde og sjove ting om dagens fødselar, konfirmand eller brudepar. Man laver en A4-side med et billede af fødselaren/konfirmanden og med en “varedeklaration” på. Den kan jo puttes på en rigtig vare – en dåse eller et glas fx.

Varedeklarationen kan f.eks. indeholde: “Produktionsdato”(fødselsdato), “Ingredienser” (=personlige egenskaber), “Holdbarhedsdato”, og hvordan varen bør “anvendes”.

Ud fra ingredienserne fortæller forskellige personer i selskabet så hver sin lille historie om fødselaren eller konfirmanden. F.eks. hvis der på ingredienslisten for fødselaren står: “humor” eller “gavmildhed”, så fortæller en af talerne en historie som et eksempel på denne gavmildhed eller humor.

Det hele bliver kædet sammen af en overordnet fortæller, som beskriver “ingredienserne”, og fortæller lidt om, hvordan de forskellige “ingredienser” passer sammen, og hvilken virkning de har på “forbrugeren” (altså andre mennesker, som er sammen med den/dem som talen handler om).

Talen skal naturligvis øves igennem på forhånd, så de forskellige talere er klar over hvilken historie, der skal fortælles og så man kan supplere hinanden.

Husk

En A4-side med billede af fødselaren/brudeparret og en varedeklaration.

Print Friendly, PDF & Email