Træmand

En effektiv ølleg med terninger. Man skal være rigtig dygtig for at slå et slag, der ikke medfører man skal drikke.

Fremgangsmåde

Man sidder omkring et bord, med en masse øl på, og 2 terninger. Deltagerne skiftes til at slå med de 2 terninger. Den første der slår en 3´er, får lov til at udnævne træmanden. Hver gang en af de andre deltagere slår et slag med en 3´er i, skal træmanden drikke, men hvis træmanden selv slår en 3´er, får han/ hun lov til at udnævne en ny træmand.

Slår man 2 ens, gælder der specielle regler. Slår man fx 1-1 må man bestemme hvem der skal drikke 2 tåre, eller hvilken 2 deltagere der skal drikke 1 tår. Det samme gælder for de øvrige slag, dvs. ved slaget 5-5 må man bestemme hvem der skal drikke 5 tåre, eller hvilke 5 deltagere, der skal drikke 1 tår.

Der er ligeledes specielle regler for slaget 1-2, også kaldet mand eller mus. Den der slår 1-2 må udpege en deltager, som skal vælge mand (2) eller mus (1). Efter vedkommende har valgt, slår han/hun med en terning. Har deltageren valgt musen, skal vedkommende drikke de antal tåre, som terningen viser, og det dobbelte antal, hvis han/hun valgte manden. Men slår deltageren 6, skal afsenderen istedet drikke. Dvs. har deltageren valgt mand, og slår en 6´er, skal afsenderen drikke 12 tåre.

Slår en deltager 6-5, må vedkommende selv finde på en regel.

Slår en deltager et slag der tilsammen giver 7 dvs. 1-6, 4-3, 2-5, skal den til venstre for en drikker. Og ved slag der giver 9 dvs. 3-6, 4-5, skal den til højre for en drikker.

Slag der tilsammen giver 10 dvs. 5-5 og 4-6 udløser fællesskål hvor alle drikker.

Husk

Der er nogle der mener, man ikke behøves at være fuld for at more sig.

Print Friendly, PDF & Email