Ølspillet for ægte øl-bikere. Fremgangsmåde Spillet kan spilles af vilkårligt mange deltagere, men kræver en vis mængde øl. Fra starten aftaler alle, hvor mange etaper man vil køre (f.eks. 10) og hvor lange etaperne skal være (igen f.eks. 10 minutter hver). Et æggeur stilles nu på midten af bordet og sættes til 10 minutter. Alle deltagerne skal nu drikke 1 “etape-øl” før æggeuret ringer – gør de dette kører de i mål med feltet. Man kan rykke fra feltet ved at drikke flere øl, inden æggeuret ringer og disse såkaldte “udbruds-øl” indikerer, hvor langt man er foran feltet. Når æggeuret ringer, sættes det til ti minutter igen, og hver deltager skal tilbage og drikke en ny “etape-eøl”. Bemærk: Det er ikke tilladt at drikke fem øl på første etape og så ikke drikke noget de næste fire etaper. MAN SKAL ALTID DRIKKE EN ETAPEØL PR. ETAPE – HVIS IKKE, SÅ FALDER MAN FOR TIDSGRÆNSEN OG UDGÅR. Den “biker”, der ud over sine etapeøl, har drukket flest udbrudsøl gennem spillet kåres som vinderen. Husk at det er god kotume i løbet af spillet at skåle med de andre, og dermed hjælpe dem gennem etapen. Det er en god idé at inkorporere en “enkeltstart” i spillet, hvilket går ud på, at der tages tid på, hvor hurtigt hver enkelt spiller kan bunde en øl. I tilfælde af, at to spillere har drukket lige mange øl igennem tour’en, er det vinderen af enkeltstarten, der får pokalen. En gul førertrøje /grøn pointtrøje bør naturligvis også indgå i Tour De Øl, så alle kan se, hvem der fører. Tour De Øl kan desuden spilles som holdsport, og tiden for hver etape kan varieres, ligesom man også kan variere typen af øl for hver etape. HuskØl og æggeur |