Stikbold

Hvem har ikke spillet stikbold? En klassiker indenfor boldspil. Men kan du huske reglerne?

Fremgangsmåde

Bolden gives op og alle deltagere skal forsøge at få den først. Den der får bolden, tager den i hånden og råber: “Stop” Alle skal nu standse. Den der har bolden, forsøger nu at ramme én af de andre. Hvis vedkommende rammer en deltager uden at have ramt jorden først, er personen død. Personen går ud til siden, men bliver levende igen, når den der skød ham bliver skudt. Hvis man griber en bold, der ikke har ramt jorden først, er den der skyder død. Når bolden er skudt må alle bevæge sig igen og forsøge at få fat i den.

Variant: Spilles op af en mur. Én vælges til at være den. Han står modsat muren og kaster bolden mod den. Spillerne skal nu står til højre og venstre for muren og skiftes til at løbe hen langs muren, mens den der er den forsøger at ramme den, der løber langs muren. Når man bliver ramt, er man død, og sætter sig og kigger på. Ingen behøver at løbe efter bolden, for den kastes automatisk tilbage af muren til den, der er den.

Variant: Bolden gives op og alle deltagere skal forsøge at få den først. Den der får bolden, tager den i hånden og råber: “Stop” Alle skal nu standse. Den der har bolden, forsøger nu at ramme én af de andre. Bliver man ramt første gang, må ikke længere løbe, men kun gå. Anden gang skal man ned på knæ Tredje gang, kravle. Fjerde gang, man er død – altså ude af legen.

Husk

En blød bold

Print Friendly, PDF & Email