Sprængt blære

Et øl-kortspil hvor ottere bliver guld værd!

Fremgangsmåde

Kortenes `værdi”: 
es – én tår 
2 – to tår
3 – tre tår 
4 – 21 
5 – fem tår 
6 – thumbs up 
7 – syvtabellen 
8 – tissekort 
9 – fællesskål 
10 – spørgekort 
knægt – `hånd i panden´ 
dame – kategori 
konge – ny regel 

Det er forbudt at gå på toilettet under spillet, med mindre man har en otter! 

Man fordeler kortene på bordet med bagsiden op således, at alle kan se og nå dem. Yngste spiller begynder. Man vender kort på skift – hurtigt og så alle spillere kan se kortet med det samme – og reagerer på kortets ´værdi´ 

Es, to, tre og fem – man uddeler eller drikker selv det antal tår man skal (kan deles – femmer: to til én, tre til en anden) 

Fire: Man tæller til 21 og den der siger 21 skal drikke. MEN hvis man siger to tal i træk vender tælleturen og man kan dermed (med lidt snilde) bestemme hvem der drikker. 

Seks: thumbs up – den der kommer sidst skal drikke. 

Syv: Syvtabellen – man siger BUM ved de tal syv går op i OG ved de tal der indeholder syv (7, 17, 27, 37, 47 osv.) 

Otte: Tissekort – eneste mulighed for at gå på toilet. Kan sælges til trængende medspiller. 

Ni: Fællesskål 

TI: Spørgekort – kortet gemmes og ejermanden bestemmer selv, hvornår kortet benyttes. Kortet bliver aktivt når ejermanden rører kortet, når/hvis denne stiller et spørgsmål SKAL der svares tilbage med et spørgsmål – EX. Hvad er klokken? Dit svar: elleve =du drikker, Dit svar: hvad kommer det dig ved? =ejeren af kortet drikker. 

Knægt: Hånd i panden – sidste mand drikker. 

Dame: Kategori – den der vender kortet vælger en kategori og der nævnes på skift emner indenfor kategorien, den der ikke kan nævne en NY (gentagelse giver straftår og 10 sek. til at finde en ny) skal drikke. 

Konge: Ny regel – den der vender kortet må lave en regel. F.eks. at alle skal drikke med venstre hånd eller man ikke må sige ja, nej eller tal – dem der falder i og ikke følger reglen drikker – nye regler kan ikke annuleres og gælder til spillet er færdigt! Spillet er slut, når der ikke er flere kort på bordet.

Husk

At tisse af inden spillet begynder! Ellers bare kort og øl.

Print Friendly, PDF & Email