Ridderstævne

Til dette ridderstævne vrimler det med ædle riddere, skønne møer, kapper, skjold, sværd og drager i skøn forening.

Fremgangsmåde

Indbydelsen til ridderstævnet/festen laves med “krøllede” gammeldags bogstaver på computeren, rulles sammen og forsegles med rødt lak.

Bordet pyntes med farvede crepe-ruller. Der kan lægges farvekridt på den hvide dug, så børnene selv skal pynte dugen ved at tegne deres egen drage, ridder, prinsesse, borg eller det som de forbinder med en rigtig ridderfest.

Til denne fest skal alle børnene forvandles til ædle riddere og skønne møer. Drengene kan få flotte kapper på og er der piger med til festen, kan de være prinsesser med fine kjoler og trekantede hatte med tyl for enden. Hattene kan laves af pap.

Man kan selv male sit eget ridderskjold, som kan laves af træ eller tykt pap og børnene kan også fremstille deres eget sværd. Se evt. her for inspiration. På børnenes skjold skal måske tegnes/males et våbenskjold. I kan finde billeder af forskellige våbenskjold frem, som børnene så selv kan tegne efter alt efter hvilket et de vælger.

Alt efter årstid og vejr kan man lave en lille teltlejr for alle ridderne i haven/gården. Herfra kan der så være konkurrencer og lege. Og man kan spise sin mad i det fri. En ringriderturnering eller sværdkamp er også oplagte.

Helt oplagt er naturligvis vores Ridderskattejagt, hvor den smukke Fe Fjervinge er taget til fange af Den Onde Tønderidder. Man kan også lave en Ballon-skattejagt, som leder hen til et legehus/et bestemt træ/rum eller lignende, hvor skatten så ligger begravet under en stor oppustelig drage. Ballonerne skal naturligvis sprænges med sværdet.

Historiefortælling – Find en spændende bog om riddere på biblioteket og fortæl en historie for børnene. Eller I kan begynde en spændende ridder-historie, som børnene så selv skal fortsætte efter tur.

Lege

Mad og drikke

Rigtige riddere skal have kød! Så her må vi foreslå kyllingelår, som spises med fingrene. Man kan måske også bestille en lagkage hos bageren, der forestiller en borg, en drage eller et sværd.

Se også Mad og drikke til riddere

Påklædning

Har børnene selv nogle flotte kapper og sværd kan de tage det med hjemmefra (skriv det i indbydelsen). Ellers kan man selv fremstille skjold, sværd og kapper til festen.

Du kan købe flotte ridderkostumer hos Mintemafest.dk

Print Friendly, PDF & Email