Rejsen til Afrika

Fødselsdagsfesten hvor man tager de mindre børn med ud på en rejse til Afrika. De flyver ned til Afrika og oplever de farlige og flotte dyr på savannen.

Fremgangsmåde

Invitationen til festen kan laves som en rejsebeskrivelse. Der kan stå hvad børnene skal have med, hvornår der er afgang og ankomst, hvor rejsen går hen og hvad der skal ske.

Eftermiddagen starter med, at børnene går ombord på flyet og flyver til Afrika. Man stiller en række stole op i stuen og stewardessen viser børnene på plads. Kaptajnen byder velkommen ombord og flyet letter. Der bydes måske en lille forfriskning om bord.

Ankommet til Afrika starter børnene med at se en film om dyrene på savannen. Bagefter kan de lege en lille dyre-leg, hvor børnene deles i to-tre hold. Hvert hold bestemmer, hvilket dyr de skal være. Nu skal de gå ned mod det andet hold som det dyr de er. De andre hold skal gætte hvilket dyr de er. Så er det de andres tur.

Så skal der spises safari-middag. Hvis det er godt vejr, er det oplagt at spise ude i det fri. Et lagen/tæppe bredes ud på jorden/gulvet, og der spises med fingrene. Der kan ligge en masse boller og frugt spredt ud på tæppet og børnene tager nu selv hvad de vil have.

Efter safari-middagen kan børnene lege “Historie med dyrelyde” med dyr fra savannen. Se lege.

Så er det snart tid til at vende tilbage til Danmark og børnene stiger igen ombord på flyvemaskinen og drager hjem efter en spændende rejse.

Lege

Mad og drikke

Drikkedunke medbringes og hænger i en snor om halsen på hele turen, så dyrene kan drikke, når de er tørstige i varmen. Ellers boller og frugt. Senere kan børnene få flødeboller.

Påklædning

Har børnene dyrekostumer, kan de medbringes. Evt. ansigtsmaling, så de kommer til at ligne et dyr fra savannen.

På Mintemafest.dk kan man købe kostumer og fine ting at pynte op med

Print Friendly, PDF & Email