Pyramide

Et spil kort er alt hvad du behøver for at spille Kleopetras drukspil, og som i alle gode drukspil er der rig mulighed for løgn, satsning og for at “køre had” på hinanden.

Fremgangsmåde

Kortene ligges op i pyramide med seks rækker med bagsiden opad. Et kort i den øverste række, to kort i næste række osv. Herefter får hver deltager 4 kort.

Nu skal kortene i pyramiden vendes et efter et. Man starter i den nederste række (den med seks kort) og vender det første kort. Det kunne være en 8´er. Nu må dem der sidder med en 8´er give en slurk til en af de andre deltagere.

Kortene vendes nu et efter et og hver gang der startes på en ny række hæves indsatsen, så i den næste række er det 2 slurke der uddeles og der er således seks slurke på spil når man når til toppen af pyramiden.

Man må gerne lyve, men bliver man bedt om at vise sit kort for at dokumentere, at man taler sandt, skal man selv drikke det dobbelte af, hvad række man er kommet til, hvis man lyver. Taler man sandt, skal den der ville se kortet drikke dobbelt.

Hvis der er flere end fire deltagere, så er det nødvendigt at bruge to spil kort.

Varianter

Man kan kombinere med spillet Træmand. For hver gang der skal vendes et kort, slås der med terningerne. Regler, der er lavet i Træmand, gælder naturligvis ind i det næste spil pyramide… så det gælder om at holde hovedet koldt!

Denne variant hedder Termit fordi den er en kombination af Træ(mand) og (Pyra)mide. Og en termit er jo en træmide.

Husk

Øl og kort og evt. terninger

Print Friendly, PDF & Email