Påske-lege og aktiviteter

Så er påsken her med alle de dejlige fridage sammen med familie og venner. Her er festdoktorens bud på sjove ægge-aktiviteter i påsken. Se også vores links til 3 gode påskequiz’er nederst på siden.

Ægge-petanque

Mal en masse kogte æg, men efterlad et hvidt. Tril det hvide ud i rummet eller græsset. Vælg dine to farvede æg. Nu gælder det om at kaste dine farvede æg, så de rammer så tæt på det hvide æg som muligt.

Ægge-ske-stafet

Med en ske i munden med et æg på, skal du løbe ned til en afmærkning og tilbage igen uden at tabe ægget. Så tager den næste i rækken over. Det hold der først kommer hele rækken igennem har vundet. Tabes ægget starter man forfra. Bemærk: Det kan måske være farligt at løbe med en ske i munden, hvis man falder, så kan man bare holde skeen i hånden i stedet.

Pikke hårdæg

At “pikke hårdæg” er en gammel sjællandsk påskeleg. Man støder to hårdkogte æg sammen. Først de to spidse ender, og derpå de to runde. Når et æg går i stykker i begge ender, har udfordreren tabt til modparten.

Trante æg

At trante æg er også en gammel leg som går ud på, at man efter tur triller sine farvede æg ned ad en bakke – eller en skrå flade f.eks. et bræt. Rammer man et af de andre æg, har man vundet det. Så gælder det naturligvis om at have samlet flest æg, når legen slutter. Man kan også se, hvem der triller længst og lave en konkurrence ud af det.

Kast med æg

Hvor hårdt tør du kaste et æg mod din bedste ven, når du ved, at han kaster et retur til dig, som du skal gribe? Man skal min. være 2 deltagere, men det er sjovest hvis man er 2 hold. Det gælder simpelthen om at kaste og gribe æg. Det hold der griber flest hele æg har vundet. Hvordan man præcist strukturer det er mindre vigtigt, men det er sjovest, at alle på begge hold både prøver at kaste og gribe et æg. Man kan f.eks. kaste og gribe til hinanden to og to, indtil den ene smadrer et æg. Den anden går så videre mod vinderen af det par som står ved siden af osv.

Æggeskjul

Gem en masse små chokoladeæg eller farvede æg rundt omkring indenfor og udenfor. Nu skal deltagerne finde så mange æg som muligt. Den der har fundet flest æg, når tiden er udløbet, får et stort påskeæg.

Stjæle æg

Deltagerne deles op i to hold. I hver ende af en bane placeres en rede med æg (i en skål eller boldhandske fx) Holdene skal nu stjæle æg fra hinanden. Bliver man taget på modstandernes banehalvdel, bliver man sendt helt tilbage til sin egen rede, som man skal røre, inden man må fortsætte. Såfremt man bliver taget med et æg, skal man lægge ægget tilbage i reden. Hver person må kun tage et æg af gangen.

Historie

Læs meget mere om påskens skikke og traditioner

Påske-aktiviteter og mad

Krea med påskeæg

Bag en påske-kage:

Påske Quiz’er

Print Friendly, PDF & Email