Pakkeleg

Måske den mest klassiske af alle julelege – pakkeleg – den er altid hyggelig, spændende og sjov. Og kan leges i flere varianter.

Fremgangsmåde

Alle gæster har en eller to gaver med. Det må gerne være sjove og opfindsomme ting, som ikke har kostet en herregård.

Alle gæster sidder omkring et bord. Gaverne er samlet på midten af bordet. Man har et raflebæger og en terning. Så begynder legen.

Man skiftes til at slå med terningen. Hvis man får en sekser må man tage en gave.  Man spiller nu, indtil alle gaver er væk. Når de er det, sættes et æggeur til ca. 15 minutter.

Indtil uret ringer, må man nu stjæle gaver fra hinanden. Hvis man slår en sekser må man tage en gave fra en af de andre. Når uret ringer beholder man de gaver som er foran en.

Man kan udvide pakkelegen ved at sige, at slår man en en’er skal man aflevere en gave til den der sidder til venstre for en, og slår man en tre’er må man tage en gave fra den, der sidder til højre for en (hvis vedkommende har nogle) eller man kan tage en gave fra én tilfældig deltager og giv den til den man synes har fortjent den.

Husk:

At bede gæsterne om at tage en eller to gaver med hver. Man kan fastsætte et beløb på 20 kr. pr. gave for eksempel. Så skal man huske en terning, et raflebæger og et æggeur naturligvis.

Print Friendly, PDF & Email