Et prægtigt sommerspil, med stil og charme og som oven i købet kræver taktik og snilde og giver en god promille… FremgangsmådeEn gammel klassiker, som kan spilles i byens parker og anlæg eller i haven derhjemme. Reglerne er simple. Man opstiller en almindelig kroketbane, men man har forinden udstyret sig med ca. 5-7 øl pr. spiller, som man stiller i fælles kasse udenfor banen. Herefter går man i gang med at spille kroket – men hver gang man skyder gennem en port, må man placere en øl på banen. Ølplacering sker, når man er færdig med sin tur. Øllen skal altid være et kroketkøllehoved væk fra alt andet på banen (andres kugler, øl, porte, pindene). Hvis man rammer en øl, tages øllen op i hånden og der spilles videre med een hånd (den anden hånd holder jo en øl) – og er man så uheldig at ramme en øl mere, ryger man i strafboksen (den evt. medbragte havestol eller ølkassen), fordi man nu har en øl i begge hænder. Derfor må man skynde sig at drikke mindst den ene for at kunne komme med igen. Det sure ved at være i strafboksen, er at de andre spillere bruger ens kugle som ‘minerydder’ til at fjerne de øl der står i vejen på banen, og alle de øl som ens kugle rammer skal man drikke… HuskKroket og øl |