Ølbowling

Et helt igennem fremragende ølspil, som i hastig fart er ved at udbrede sig over det ganske land. Det hjælper vi gerne med til her på Festdoktoren. 

Fremgangsmåde

Remedier: 4 personer, 4 ølkasser (havestole og lignende kan bruges men er langtfra optimale!), en Super-tele plasticfodbold (andre bolde kan også bruges… det er dog ønskværdigt, at bolden er lidt drilsk!) og 2 tomme flasker. 

Der spilles i to hold af to personer. De 4 kasser placeres parvis overfor hinanden. 10-15 meter i længden og så placeres de to kasser i hver enden ca. 50-60 cm fra hinanden. 

I midten mellem de to kasser i hver ende placeres den tomme flaske og hver person indtager sin plads på en kasse. Der trækkes lod om, hvem der starter og herefter går spillet i gang. Som navnet foreslår, skal man nu bowle (bolden skal have ramt jorden inden midten af banen nåes, ellers er der fejl og modstanderen får turen) bolden ned i den anden ende, hvor målet er flasken mellem de to kasser. 

Rammes flasken skal modstanderholdet dele en øl og der er scoret et point. Bolden må gerne ramme kassen og derefter flasken. Bolden må kun stoppes, hvis skuddet er helt håbløst!! 

Scores foregår lidt ligesom i tennis. Der spilles bedst af 3 eller 5 sæt. I hver sæt spilles til 6 point (væltninger). Man skal imidlertid vinde med 2 overskydende, dvs. bliver stillingen 5-5 spilles der til 7-5 til et af holdene. 

Bliver stillingen 6-6 spilles der en tie-break, hvor man spiller en slags mini-match først til 3 point (dvs. man spiller egentlig først til 9… dette for at undgå, at man bliver ved med at spille efter at have vundet med 2 overskydende (risikerer en evighedskamp!) 

Husk

4 ølkasser, bold, 2 tomme flasker.

 

Print Friendly, PDF & Email