Musikquiz

En aften fyldt med god musik! Man indspiller en masse brudstykker af forskellige sange, og 2 hold skal så gætte, hvad sangene hedder.

Fremgangsmåde

Man indspiller 15-20 forskellige brudstykker af kendte sange. Det skal kun være 10-15 sekunder af hver sang, og der skal være en lille pause imellem hver.

Der laves 2 hold. Holdene sidder sig sammen, så de kan tale med hinanden under afspilningen.

De får udleveret et stykke papir og en blyant. Man kan eventuelt have fortrykt et skema med antallet af numre, sangens titel og hvilket album, sangen stammer fra.

Der tændes for musikken. Holddeltagerne skal i samarbejde skrive navnene på de sange de hører brudstykker fra, og eventuelt også albummets titel.

Når alle brudstykker er spillet får de 2 hold lidt tid til at snakke sammen om evt. manglende svar og usikkerheder, der er opstået undervejs.

De 2 sedler indsamles og dommerne kan gå i gang med at rette svarene. Det hold der har svaret flest rigtige har vundet.

Der kan naturligvis laves temaer for quiz’en alt efter anledning og lyster: sommerhits, forskellige sange fra en enkelt kunstner/band, årets største hits til en nytårsaften, danske hits fra 80’erne, Brit-pop, osv. osv.

Husk

At få indspillet alle brudstykkerne og lave nogle svarskemaer. På dagen er det en rigtig god ide at huske begge dele + nogle blyanter.

Print Friendly, PDF & Email