Musikquiz

En aften fyldt med god musik! Man kan lave quiz’en i alle mulige forskellige temaer og til særlige lejligheder.

Fremgangsmåde

Man planlægger en liste med 15-20 forskellige kendte sange, som man så spiller en lille bid af. Det skal kun være 10-15 sekunder af hver sang.

Der laves 2 hold. Holdene sidder sig sammen, så de kan tale med hinanden under afspilningen.

De får udleveret et stykke papir og en blyant. Man kan eventuelt have fortrykt et skema med antallet af numre, sangens titel og hvilket album, sangen stammer fra. Det kan også udvides med årstal.

Nu afspilles de små bider fra playlisten. Holddeltagerne skal i samarbejde skrive navnene på de sange de hører brudstykker fra, og eventuelt også albummets titel osv.

Når alle brudstykker er spillet, får de 2 hold lidt tid til at snakke sammen om evt. manglende svar og usikkerheder, der er opstået undervejs.

De 2 svar-skemaer indsamles og dommer kan gå i gang med at rette svarene. Det hold, der har svaret flest rigtige, har vundet.

Der kan naturligvis laves temaer for quiz’en alt efter anledning og lyster: sommerhits, forskellige sange fra en enkelt kunstner/band, årets største hits til en nytårsaften, Melodi Grand Prix, danske hits fra 80’erne, Dansk hip hop, Brit-pop, osv. osv.

Husk

At lave playliste og svar-skemaer. På dagen er det en rigtig god ide at huske begge dele + nogle blyanter.

Print Friendly, PDF & Email