Bevæg dig-skattejagt

Skattejagten, der får pulsen op. Her kommer man ikke sovende til sin skat. Der skal arbejdes og svedes for sagen. 10 poster, der får pulsen op.

Fremgangsmåde:

Børnene opdeles i hold. Så udstyres holdene med et aktivitetskort med alle 10 discipliner på og sendes af sted til 1. post efter tur.

Posterne:

1. post: Her skal børnene f.eks. sjippe i 1 minut og tælle hvor mange “sjip” de klarer. Holdets samlede resultat skrives på aktivitetskortet.

2. post: Næste aktivitet kan være, at børnene skal se, hvor mange “sprællemænd”, de kan lave på 1 minut. Holdets samlede resultat skrives på aktivitetskortet.

3. post: Næste aktivitet skal holdet se hvor hurtigt de alle kan komme igennem en bane med kegler på med en hockeystav og en bold. Den samlede tid skrives på kortet og så videre til næste post.

4. post: Her skal holdet se, hvor mange gange de kan få basketbolden i nettet på 2 minutter. Alle på holdet skiftes til at prøve – 1 skud pr mand og så videre til den næste indtil de 2 minutter er gået. Holdets samlede resultat skrives på aktivitetskortet.

5. post: Hvor mange hulahop kan hver deltager på holdet lave med en hulahop ring. Holdets samlede resultat skrives på aktivitetskortet.

6. post: Hvor mange armbøjninger kan hver deltager lave? Holdets samlede resultat skrives på aktivitetskortet.

7. post: Højdespring. Hvor højt kan holdet hoppe i alt? Op af en mur er klistret en talrække fra 1-10 – nu skal alle på holdet efter tur, se hvor højt de kan hoppe op og klappe muren. Det samlede resultat skrives på aktivitetskortet.

8. post: Længdespring. Hvor langt kan holdet hoppe i alt? Læg en talrække fra 1-10 hen af jorden eller mål hvert spring med målebånd – nu skal alle på holdet efter tur, se hvor langt de kan hoppe. Det samlede resultat skrives på aktivitetskortet.

9. post: Ram keglerne. Alle på holdet skal efter tur skyde med en fodbold til måls efter en opstilling med kegler (kan også være vandflasker eller lign). Nu skal de se, hvor mange de tilsammen har ramt, når alle har prøvet. Det samlede resultat skrives på aktivitetskortet.

10. post: Hver deltager skal efter tur cykle en rute. Der tages tid på hver enkelt cykelrytter. Den samlede tid skrives på aktivitetskortet.

Når resultaterne for alle 10 discipliner er skrevet ned, gives kortet til en voksen, der som belønning fortæller holdet, hvor de kan finde deres skat. Der kan evt. kåres et vinderhold!

Husk

En masse gode aktiviteter, der får pulsen op, aktivitetskort og kuglepen til alle hold.

Print Friendly, PDF & Email