Memory med festens midpunkt

Gode billeder og historier bliver til en underholdnings-leg til festen.

Fremgangsmåde

Man finder en række gode billeder af festens midtpunkt eller billeder der stammer fra gode historier om festens midtpunkt. Billederne skal gerne forstørres op i en meget stor størrelse så alle gæsterne kan se med. Der skal være to eksemplarer af hvert billede.

Billederne ligges nu i et rektangel med bagsiden opad som i almindelig memory. Nu vælges mindst to deltagere som skal spille memory.

Deltagerne må vende to billeder hver gang, det er deres tur. Hvis billederne er ens får deltageren et point og må vende to nye billeder. Hvis deltageren vender to billeder, som ikke er ens, så skal billederne vendes så de ligger med bagsiden opad igen og turen går videre til næste deltager.

Hver gang der vendes et billede, fortælles den historie, som ligger bag billedet. Vinderen er den deltager, som har flest point, når alle billederne er vendt parvis. Man behøver selvfølgelig ikke fortælle historier til billederne, men gode historier, som næsten er sande, er jo altid underholdende.

Varianter:

Man kan også spille memory med parrets/fødselarens ting, som skjules under kegler. Det kan være ting, der knytter sig en sjov historie til eller som betyder noget særligt. Se Kæmpe-memory

Man kan også spille billedlotteri, med billeder af midtpunktet. Så skal der laves en spilleplade med billeder til hver gæst i selskabet. Denne variant kan fx bruges til et barnedåb, hvor spillepladerne består af barnets tøjdyr, blespanden, oldemors strikkede bluse, dåbsattesten osv. Gevinster kan være fodaftryk af barnets fod. Dette spil billedelotteri kan barnet selv lege med senere.

Husk

At inddrage din allerbedste illustrations-ven i projektet, så du kan få lavet nogle gode store billeder.

Print Friendly, PDF & Email