Margretheskål

Vi skal gætte alle de kendte personer i skålen, men med nye regler for hver runde. Virkelig hyggelig og sjov leg for både børn, unge og voksne. Går superfint i større selskaber – til middage, børnefødselsdage og klassearrangementer.

Fremgangsmåde:
Der skal bruges en stor skål og en masse små lapper papir. Alle deltagere udfylder nu tre lapper papir med navne på kendte personer. Det skal helst være en person, som alle kender. Alle sedler lægges nu i en skål og legen kan begynde.

Runde 1:
Deltagerne deles ind i to hold. Der vælges en deltager fra hold 1. Denne får nu 1 minut til at beskrive, så mange personer fra skålen som muligt. Man må selvfølgelig ikke bruge selve navnet! Når deltagerens hold har gættet den første person, må deltageren trække et nyt navn op af skålen indtil minuttet er gået. Når det ene minut er gået, udvælges en deltager fra hold 2, som skal gøre det samme. Hver gruppe får det antal point, som er gættet rigtigt. Nu er det hold 1 igen med en ny deltager fra holdet, der skal beskrive personer fra skålen. Dette fortsættes indtil alle navnene i skålen er gættet. Det var første runde.

Runde 2:
Så starter runde 2. De SAMME lapper papir lægges nu tilbage i skålen igen. I denne runde må deltagerne ikke forklare noget om personen, men de må derimod kun sige ét enkelt ord om personen, der trækkes. Holdet skal nu ud fra dette ord gætte personen. På nær denne regel kører man runden ligesom i runde 1: Man skiftes til at sende en deltager op fra hvert hold, og nu skal holdet gætte så mange personer som muligt på 1 minut hver, indtil skålen er tømt for sedler.

Runde 3:
Herefter går man videre til runde 3. I denne runde må deltagerne slet ikke sige noget, men skal derimod mime den person, der er trukket. Samme fremgangsmåde igen indtil skålen er tømt.

Når de tre runder er kørt igennem, finder man ud af, hvilket hold, der har scoret flest point og vinder legen.

Husk:
Skål
En masse lapper papir
Godt humør

Print Friendly, PDF & Email