Lille Ib og De tre små bjørneunger

En god historie og en rask omgang motion for selskabet!

Fremgangsmåde:

Der skal bruges 6 personer til denne leg: Mor, Far, Lille Ib og de 3 små bjørneunger. Plus en oplæser.

Der stilles seks stole op, to og to med ryggen mod hinanden. De 6 medvirkende findes blandt selskabet: Mor, Far, Lille Ib og De tre små bjørneunger. Desuden medvirker du selv som oplæser. Bemærk at Lille Ib er den, der får absolut mest motion!

De medvirkende sætter sig på hver sin stol i en rundkreds med ryggen mod hinanden. Mens du læser historien op, skal den eller de personer, der nævnes, straks rejse sig og i urets retning løbe en omgang rundt om stoleopstillingen og igen sætte sig på sin egen plads.

Husk at hvis I er flere, der skal være med, udvides historien bare med flere roller eller flere bjørneunger!

Historien:
De tre små bjørneunger. En dag, da Lille Ib havde været ovre hos en af sine kammerater, havde kammeraten fortalt Lille Ib, at han havde været med sin Mor og Far i Zoologisk have, og der havde han set De tre små bjørneunger.

Lille Ib var straks løbet hjem op havde spurgt, om han og Mor og Far ikke kunne tage i Zoologisk Have den næste søndag for at se De tre små bjørneunger. Mor sagde først nej, men Far var med på ideen. Da det blev søndag, pakkede Mor madpakke, Far vaskede bilen, og Lille Ib glædede sig, for nu skulle han i Zoologisk Have og se De tre små bjørneunger sammen med Mor op Far.

Da klokken var 11, var både Mor, Far og Lille Ib klar. Først steg Lille Ib ind i bilen, derefter Mor og til sidst Far og så kørte de af sted mod Zoologisk Have for at se De tre små bjørneunger. Da de kom derud, steg først Mor, så Far og til sidst Lille Ib ud af bilen. Lille Ib ville straks hen at se De tre små bjørneunger, men Mor og Far havde taget nogle sild med, så de ville først hen til søløverne, så Mor og Far og Lille Ib kunne fodre dem med sildene.

Da de havde fodret søløverne med sild, ville Lille Ib hen til De tre små bjørneunger for nu kunne han ikke vente længere. Mor og Far tog derfor Lille Ib i hånden op gik hen til grotten, hvor De tre små bjørneunger boede. Mor og Far havde nogle nødder med, som Lille Ib kunne give til De tre små bjørneunger.

Da Mor og Far og Lille Ib havde fodret De tre små bjørneunger et helt kvarter, syntes Mor og Far, at nu måtte de se at komme hjem igen. Derfor sagde Mor og Far og Lille Ib farvel til De tre små bjørneunger og gik mod udgangen. Da de havde fundet, bilen, steg første Mor, så Far og til sidst Lille Ib ind.

På hjemvejen snakkede Lille Ib ikke om andet end De tre små bjørneunger. Mor blev irriteret, men Far sad bare og grinede. Da de var kommet hjem, og Mor og Far og Lille Ib var kommet ud af bilen, løb Lille Ib straks over til sin kammerat.

Lille Ib fortalte, at han havde været i Zoologisk Have sammen med sin Mor og Far og der havde han set De tre små bjørneunger – så sandt som han hed Lille Ib.

Print Friendly, PDF & Email