Kunstmalerfest

Til denne fest kan børnene rigtigt få fingrene i malerbøtten og skabe deres egne små mesterværker. Det hele afsluttes med en flot udstilling og fernisering for forældrene.

Fremgangsmåde

Invitationerne til kunstmalerfesten kan være fødselarens håndaftryk i farver eller et lille fingermaleri. Til festen skal børnene prøve at lave forskellige billeder. De kan lave et fælles billede eller billeder malet med fingrene, albuerne, fødderne eller næsen.  De kan også prøve at male med bind for øjnene. Man kan arbejde med forskellige redskaber og materialer.

Til de større børn kan man måske vise dem nogle kendte malerier og snakke med dem om hvad de ser. Man kan også arbejde med collage og maling.

Til sidst skal børnene gøre klar til fernisering. Billederne skal hænges op og der skal arrangeres små pindemadder og ”champagne” (sodavand med sugerør i champagneglas)

Værkerne kan også prissættes (1 kr. 5 kr.). Så kan forældrene købe deres poders billeder. Man kan også afholde kunst-auktion. Pengene kan komme i klasse-kassen eller gå til en flot plakat til klasseværelset.

Lege

Mad:
Pindemadder, chips, sodavand og jordbær med chokolade.

Påklædning:

Børnene kan medbringe plasticforklæder og har man en fransk alpehue skal den jo også med.

Print Friendly, PDF & Email