Kom som en plante festen

Skal jeg være en stuebirk, en vandkande eller en rød rose? Det er et spørgsmål, du må stille dig, hvis du skal deltage i denne oplagte forårs- og sommerfest.

Havefesten, hvor hele spirer og gror. En aften som emmer af blomster, gødning, muld, drivhus og havestole.

Fremgangsmåde

Alle gæster kommer udklædt som en plante eller blomst. Man kan skrive i indbydelsen, at udklædningen skal være inspireret af haven. Man kan altså også komme som en vandkande eller et drivhus, hvis man vil.

Indbydelsen kommer som en pose med frø. Indeni posen ligger indbydelsen.

Man kan begynde med en velkomstsang: Her er bud på sange om haven.

Til at finde bordherre/dame kan man benytte sig af Alle kvinderne får en rose eller Dyrelyde, med lyde fra havens dyr: bi, flue, myg, myre, egern, muldvarp osv.

Bordet/pynt

Det er jo sejt, hvis det kan se ud som en kolonihave med dannebrog, kolonihavehus, kunstigt græs, æbler og pærer på “jorden”, en græsslåmaskine, et drivhus osv.

Der skal være pyntet op med blomster og planter overalt, og man skal sidde ved runde plasticborde og på plasticstole. Der må gerne være voksduge med blomster på.

Bordkort med tørrede blomster på.

Der skal være en bar, som er formet som et drivhus eller i hvert fald er haveinspireret. I baren serveres drinks i vandkander. De drinks har navne som “Spagnum”, Round Up”, “Drivhuseffekt”, “Elsker, elsker ikke”, “Tulipan-shut” osv.

Få inspiration hos Mintemafest

Lege

  • Havelege – konkurrencer i havediscipliner; havebadminton, kroket, dart, petanque, stangtennis osv.
  • Du kan lave en sangquiz kun med sange, hvor blomster indgår i.
  • Kryds og Bolle Quiz kun med blomsterrelaterede kategorier: Sange med blomster i (“Rose skal vi danse”, “Strawberry Fields”), Blomster, Skove i Danmark, Kendte mennesker med blomsternavne (Chilli Türell, Paprika Steen, Marguritte Viby) Film med blomster (“Roser og Persille”, “Den røde rose fra Cairo”)

Mad og drikke

  • Grillaften
  • Salatbar – med blomster/planter fra haven
  • En stor skål jordbær med fløde

Påklædning

Ja, det er jo helt op til din personlige have-fantasi. Kom som en plante, en blomst, en vandkande, et drivhus osv.

Musik

Hvad er plantemusik? Ja, der er selvfølgelig mulighed for at mixe melodier som: “Den gamle gartner”, “Garden Party”,  “Strawberry Fields”, “Rose Garden”, Men man kan også købe cd’er med lyde fra naturen. Ellers kan det være ovre i New Age afdelingen.

Print Friendly, PDF & Email