Kokkefest

Børnefesten hvor alle gæsterne bliver små stjernekokke for en dag

Fremgangsmåde

Invitationen til kokkefesten kunne indeholde nogle farvestrålende opskrifter på de små retter der skal laves til fødselsdagsfesten. En kokkefest kræver et stort køkken, så har man ikke det, kan man evt. låne et skolekøkken. Festen kan starte med at børnene besøger et pizzaria eller en anden restaurant og ser hvordan maden bliver lavet. Derefter tager de hjem og starter festen med at lave deres egen kokkehue.

Når stjernekokkene er klar, skal de i gang med den store kogekunst. Afhængig af børnenes alder kan de lave mere eller mindre avanceret mad. Man kan også invitere en kok, evt. ham man besøger, som kan undervise og hjælpe børnene med madlavningen. De kan feks. lave pølser i svøb evt. over bål, pizza, hot-dog, burger, pastaretter, boller, M & M lagkage, kagemand/-kone eller isterninger med sjovt fyld.

Man kan også lave nogle konkurrencer for børnene. Blindsmagning af cola, økologisk/ ikke økologiske råvarer, forskellige krydderier eller en almindelig Kims leg. Når maden er færdig skal der dækkes et smukt bord og børnene kan præsentere og nyde deres hjemmelavede mad.

Lege

Mad

Det må være fødselsdagsbarnet der bestemmer hvilken mad der skal laves.

Påklædning

Alle børnene skal have et stort kokkeforklæde med til festen, og kokkehuerne laver de selv.

Print Friendly, PDF & Email