Kids in space

Børnefødselsdag: Send børnene på en uforglemmelig rumrejse månen tur retur.

Fremgangsmåde

Invitationen kan skrives på karton der er udformet som en rumraket eller en ufo. På hoveddøren sidder et skilt med “velkommen ombord på rumskibet”. Stuen er mørk og pyntet med selvlysende stjerner, planeter og en måne på loftet. For at skabe en rigtig rumskib stemning kan man dekorere med blinkende små juletræskæder rundt omkring i rummet.

Bordet er dækket med sølvdug eller evt. staniol og plastik glas og porcelæn. Det vil være en sej detalje at hænge glas og tallerkner op i snore, så det ser ud som om porcelænet er vægtløst.

Børnene bliver budt velkommen ombord af en udklædt astronaut. Astronauten er rejseleder på hele turen. Han fortæller, hvornår rumskibet letter og igen når det lander på månen.

Under rejsen til månen spiser de små astronauter. Når de ankommer til månen skal de naturligvis på månevandring og løse forskellige opgaver. Dagen slutter med at de rejser tilbage til jorden.

Lege

  • Hvem samler flest månesten? Man finder en masse forskellige sten og spray maler dem sølvgrå. Månestenene gemmes rundt omkring i huset, og det gælder der efter om at finde flest mulige sten.
  • Er der en trampolin kan børnene lege vægtløse. De kan evt. konkurrere om at tage en jakke på, imens de hopper eller spise en banan i luften.

Mad

Slikket skal være månegrus. Maden kan pyntes med sølvstøv. Man kan lave små bægre til alle børnene beklædt med sølvpapir og med “Månemad” skrevet på og putte maden i dem.

Påklædning

Børnene kan udklædes som små astronauter. De kan tage stort hvidt tøj på, som udstoppe, så de bliver store og ubevægelige. Inden afrejse til Månen kunne børnene også lave deres egen rummaske. De kan skære huller i små papkasser og beklæde dem med gennemsigtig glanspapir og gammeldags telefonledning. Kasserne kan også males hvide og dekoreres med knapper og andet nødvendige udstyr.

I kan muligvis finde inspiration til oppyntning og kostumer hos Mintemafest.dk

Print Friendly, PDF & Email