Kastanje-lege

Kasteleg, kastanjehoveder til blyanten, kastanje-blomster, kastanje-kranse, hårbånd, kastanjedyr eller edderkoppespind. Festdoktoren har samlet en masse idéer til sjove lege og aktiviteter med kastanjer.

Kastanjekast
Tegn ringe med en pind i jorden og skriv point i ringene 5, 10 15 og 20. Stil jer bag en linje på et par meters afstand fra ringene. Nu skiftes I til hver at kaste 5 kastanjer hen mod ringene og se hvem der har flest point, når legen er slut.

Du kan naturligvis også lege legen, hvor du tegner med kridt på gulvet og med hullahopringe.

Smukt edderkoppespind
Stik fire til seks tandstikker eller tændstikker i en kastanje. Bind enden af en tråd garn fast i en af tandstikkerne. Træk farvet garn mellem de fire tandstikker. Bind til slut enden af garnet om en af tandstikkerne og hæft. Lad et stykke være til overs til slut og hæng det farverige spind op i vinduet.

Kastanjedyr
Tag en stor kastanje og brug den til maven. Stik fire huller i kastanjen med søm, syl eller strikkepind. Knæk svovlen af fire tændstikker og stik dem op i kastanjen som ben. Lav et ekstra hul, der hvor halsen på dyret skal være. Stik en tændstik i og fastgør en mindre kastanje som hoved. Juster evt. længden af benene, så dyret kan stå uden at vælte. Lim evt. øjne fast på dyret.

Det skal du bruge:
Kastanjer – de er modne i oktober
Tændstikker
Evt. klistermærkeøjne til kastanjedyret (fås hos BR)
En syl eller en lille skruetrækker eller en anden ting at bore med
Fantasi

Hårbånd med kastanjer
Du kan let lave dine egne hårkugler af kastanjer og træperler – og alle mulige andre ting.

Stik hul hele vejen igennem to kastanjer. Gør hullet stort nok til elastiktråden. Klip et stykke elastiktråd af som passer i størrelsen (husk du skal også kunne binde knude). Stik det igennem hullerne på de to kastanjer. Pynt vet. også med smukke træperler. Bind en knude. Klip elastiktråden af. Smelt enderne af elastiktråden med en tændt tændstik, så de ikke trevler. Sæt dine nye hårkugler i håret!

Det skal du bruge:
Tyk elastiktråd. (kan købes i en stofforretning)
Kastanjer
Evt. træperler (kan blandt andet købes i Tiger og Søstrene Greene)
Noget spidst til at stikke hul i kastanjerne. (et håndbor, en saks, en lille skruetrækker, et grillspyd)
Et bræt til at stikke ned i
Saks
Tændstikker

Kastanjehoveder på blyanter
Bor et hul i en stor kastanje. Hullet skal være så stort, at der kan masses en blyant derop men ikke større end at kastanjen sidder godt fast. Nu er kastanjehovedet lige til at pynte. Man kan bruge rulleøjne og uld eller man kan bruge klistermærkeøjne (fås hos fætter BR), knapper, perler eller tegnede øjne. Til hår kan man bruge garn eller snor. Desuden kan man naturlivis bruge alle de fine ting man kan finde i skoven såsom frøskaller af bøg og bog, kastanjeskaller, kviste og fjer.

Sæt kastanjen fast på blyanten.

Kastanje-blomster
En buket med smukke kastanjeblomster. Bor fire huller i siderne på kastanjen og buk farvede piberensere til fire blade/blomster og stik dem i hullerne. I bunden af kastanjen laver du et lille hul til stilken, som du putter på til sidst. Du kan lave kastanjeblomster i forskellige farver og putte dem i en vase.

Du skal bruge:
Kastanjer
Farvede piberensere
Noget spidst til at stikke hul i kastanjerne. (et håndbor, en saks, en lille skruetrækker, et grillspyd)
Ståltråd til stilk

Kastanje-kranse
Lav en fin kastanjekrans og hæng den i vinduet. Du skal bare bruge en ståltråd/snor, som du trækker glasperler, træperler, fjer og kastanjer på (ligesom en perlekæde). Kastanjerne skal bare have hul hele vejen igennem i midten, så de kan trækkes på en snor/ståltråd. Til slut hænges den op og pynter efterårs-smukt.

Mal kastanjer
Mal/tegn på kastanjerne – fine tegninger og mønstre med guld og sølv-tuschser fx. (posca-tuscher eller metal-tuscher). Bagefter pynter kastanjerne flot i en skål/fad eller i vindueskarmen.

Gæt hvor mange
Læg en masse kastanjer i en stor krukke/balje og lav en konkurrence om, hvem der kommer tættest på at gætte hvor mange kastanjer der er i krukken.

Server kastanjer til
Nå, ja og de kan jo også spises:

Print Friendly, PDF & Email