Hvem tager opvasken?

Få opvasken overstået som en leg – i bogstaveligste forstand.

Fremgangsmåde

Efter man har spist, er det genialt med en god leg til at sætte gang i humøret og samtidig få overstået opvasken. Det aftales, hvor mange opvaskere der er brug for.

Hvis der er ti deltagere, så skal der bruges to opvaskere. Til ti deltagere vil man også bruge to raflebægre. Nu fordeles raflebægrene jævnt rundt om bordet. Personerne som har raflebægerne starter med at slå, de skal blive ved med at slå indtil de slår en sekser, når man har gjort det, så må man give bægeret til deltageren til venstre for sig.

Hvis et raflebæger “indhenter” et andet, dvs. at en deltager kommer til at sidde med to raflebægre, så skal vedkommende ud og vaske op. Nu fordeles bægerne jævnt igen og man starter på ny. Når man er oppe på det antal opvaskere som er nødvendigt, så bliver den opvasker, som har været i gang længst afløst.

Varianter

I stedet for at skulle slå en sekser, spiller man mange steder I Sønderjylland med at man skal slå en firer, hvilket festdoktoren mener skyldes den tyske udgave af spillet, hvor det gælder om at slå to’ere.

Husk

Et raflebæger (kan undværes) og en terning pr. fem deltagere.