Hvad vil du gøre for brudeparret – i januar, februar…

Underholdning til brylluppet. En dejlig gave til brudeparret, som rækker langt frem i tiden. Her har parret mulighed for at vinde en række dejlige tjenesteydelser i fremtiden, hvis de tør gamble.

Fremgangsmåde

Idéen er, at der skal indgås en række væddemål med brudeparret. En gæst rejser sig op, og siger fx til bruden: Hvis du svarer rigtigt, vil jeg passe jeres barn tre aftener i januar måned (eller komme og gøre rent, lave hjemmelavet syltetøj osv.). Hvad vil du gøre for mig, hvis du svarer forkert? Bruden finder på en ydelse, hvis hun taber.

Derefter stilles bruden et spørgsmål. Svarer hun rigtigt, får hun udleveret et bevis med underskrift fra udfordreren på, at han kommer og passer børn i januar måned. Så rejser en ny sig op og udfordrer for februar måned osv.

Det er meningen, at det er gaver til brudeparret i det næste år, så måske skal spørgsmålene ikke være alt for svære – det må man bedømme.

Til sidst kan parret sidde med 12 beviser, og derved bliver der gjort noget godt for dem i det nye år.

Varianter

En anden variant kan være, at man stiller gæsterne spørgsmål eller opgaver. Som fx i legen: “Hvem kender brudeparret bedst?“. De gæster, der svarer forkert, skal sige hvad de lover at gøre for parret i januar, februar osv.

En tredje variant er, at alle gæster ved begyndelsen af festen får udleveret en lille indpakket gave. Inden i gaven er en tændstikæske med et antal tændstikker i. På et tidspunkt rejser I/arrangøren sig op og siger, at gaverne må åbnes nu.

De gæster der har fra 1 til 12 tændstikker i deres æsker (12 personer) skal alle sige/ eller skrive, hvad de ønsker at gøre for brudeparret i januar, februar osv. Til sidst har brudeparret 12 kontrakter for alle årets måneder med gode gerninger.

Husk

Aldrig at gå ud og bade lige efter du har spist.

Print Friendly, PDF & Email