Alternativt OL

Her konkurrerer vi på hold i 8 forskellige alternative OL discipliner. Det er svært! Og sjovt.

Fremgangsmåde

Man samler en flok friske mennesker, som man deler i nogle hold. Nu gælder det om at vinde i følgende discipliner:

  • Volley: Man spiller alm. volley-ball bare uden at kunne se sine modstandere. Der hænges nemlig et lagen over nettet. Det er vigtigt med et højt net, og et stort lagen.
  • Goal-ball: Her skal man bruge en goal-ball. Det er en bold med en klokke indeni. Alle deltagerne har bind for øjnene. Man er i to hold, som hver har en væg, som de skal beskytte. Det gælder om at kaste bolden ned, så den rammer modstanderens væg. Da alle har bind for øjnene, har man kun lyden at gå efter, når man skal beskytte sin væg eller ramme de andres.
  • Cykelløb: 2 personer skal cykle på 1 cykel. En person sidder på bagagebæreren, og træder på pedalerne. Den anden person sidder på sadlen, og har fat i styret. Nu gælder det om at køre igennem den opstillede bane hurtigst muligt. Banen kan indeholde slalomkørsel, bakker og måske en vippe, hvis det kan arrangeres. Alle på holdet skal igennem banen.
  • Trillebørstafet: 2 personer skal køre trillebør – den ene kan se og den anden kan bevæge sig. Den der kan se, sidder i trillebøren. Den der har bind for øjnene skal køre trillebøren. Det gælder nu for den seende, om at dirigere sin makker igennem en slalombane, der er opstillet med kegler. Alle på holdet skal igennem banen.
  • Rundbold: Man starter med at spille almindelig rundbold. Når en person bliver slået hjem, får han tapet 2 legemsdele sammen, dvs. en arm bliver tapet fast til et ben. Derefter fortsætter spillet, indtil det ene hold hverken har arme eller ben at bruge!!!
  • Fælles fod-fodbold: Man spiller fodbold med 2 hold som normalt. Varianten i dette spil er bare, at alle spillere er bundet sammen 2 og 2 med et reb omkring fodleddene.
  • Pingvin-fodbold: Man spiller på 2 hold. Alle deltagere laver et stort kræmmerhus ud af et stykke karton eller en avis. Man klipper et hul i den spidse ende på ca. 5-10 cm. i diameter. I modsatte ende monteres 2 elastikker i hver side af kræmmerhuset, som skal bruges til at sætte “næbet” fast på ørene. Alle deltagere påmonterer sit næb, og er nu forvandlet til næsten blinde. Nu gælder det om at spille fodbold, med helt almindelige regler. Det kan være en god ide, at have en dommer, da ingen blinde har det store overblik! Start spillet lidt forsigtigt, indtil alle har vænnet sig til at være blinde. Det hold, der scorer flest mål, har vundet.
  • Baglæns kanosejlads: Man laver nogle hold bestående af 2 personer og en kano på hvert. Man aftaler hvorfra og til, man skal sejle og så gælder det om at komme først, ved at sejle baglæns i kanoen.
Print Friendly, PDF & Email