Gæt og grimasser i 5 varianter

Fælles for alle varianter gælder selvfølgelig, at man skal på slap line som skuespiller.

Fremgangsmåde

Der laves 2 hold bestående af 6-8 deltagere. Man skriver en masse sætninger ned på små sedler, som deltagerne skal imitere.

Der vælges en deltager fra det første hold, som går ud på gulvet. Han/ hun får nu udleveret en sætning. En sætning kan lyde sådan:

  • “Gøg og Gokke går på MacDonalds for at låne et toilet”
  • “Du er i biografen og sidder ved siden af en meget kraftig dame der lugter af hvidløg”
  • “Du har polterabend og møder Helena Christensen i byen, som spørger om du vil danse”

Deltageren skal nu opføre den lille historie, der står på sedlen. Holddeltagerne skal forsøge at gætte historien. De må gerne stille spørgsmål, men deltageren der opføre historien må kun ryste på hovedet eller nikke. Holdet har 5-10 minutter til at gætte historien. Hvis de kan det får de 5 point.

Kan de ikke gætte det, kan man vedtage at modstanderholdet får et gæt, og hvis de svarer rigtigt får de 2 point. Det er nu en deltager fra det andet hold, der skal på gulvet, og sådan skifter man indtil alle har været på 1 eller 2 gange. Det hold, der får flest point, vinder.

Variant 2

Denne leg kan laves med kendte personer i stedet for sætninger. Dvs. man skal f.eks. efterligne Donald Trump, Linse Kessler, Casper Christensen, Michael Laudrup osv.

Variant 3

Den kan også laves med navneord. Dvs. man skal f.eks. være en kuffert, en badmintonketcher, et æble, en computer osv. Ved denne udgave må man sige den lyd tingen har, og ellers kun være tingen. Det vil sige, at man ikke må spise et æble, men i stedet må man falde ned fra et træ og evt. lade en orm komme ud igennem sin overflade.

Variant 4

Man kan også lege Gæt og grimasser med aviser: Deltagerne deles op på 2 hold. Eller i hold hvor der er 2 deltagere på hvert hold. Det gælder nu om at folde en ting med avisen som holdkammeraten skal gætte. Folde ideer: hus, hund, pistol, kop, iPhone, computer

Variant 5

Man laver to hold, som skal opføre et eller flere tv-programmer fx: “Nyhederne”, “Hammerslag”, “Rundt på gulvet”, “Hvem vil være millionær” osv. Det andet hold skal så kunne gætte programmet.

Husk

At lave sedler med sætninger eller ord

Print Friendly, PDF & Email