Test dine kommunikationsevner

En ting er, hvad man siger. Noget andet er, hvad man burde have sagt! Kan du udtrykke dig så tydeligt, at dine holdkammerater kan tegne en figur på din anvisning, når det kun er dig, der har et billede af figuren?

Fremgangsmåde

Der vælges en person, som skal beskrive en hemmelig figur. De øvrige skal på hans/ hendes beskrivelse tegne figuren på et stykke papir. Dem der tegner må ikke stille spørgsmål til vedkommende.

Man kan i stedet for at tegne også skulle bygge en figur i Lego svarende til den “taleren” har.

Man kan også sende en person op i et træ, hvor man i forvejen har anbragt en knude. Nu gælder det for vedkommende om at få sine holdkammerater på jorden til at lave en tilsvarende knude i noget tov.

Man kan lave det til en konkurrence, hvor 2 hold konkurrerer mod hinanden. Det er vigtigt, at holdene ikke kan se eller høre hinanden. Vinderholdet er det hold, der tegner flest korrekte figurer, eller laver flest korrekte Legofigurer.

Man kan også bare lave det som en øvelse, hvor så mange som muligt skal have lov til at beskrive en ting/ figur med tydelig beskrivende envejskommunikation. Det er slet ikke så let.

Husk

Papir, blyanter og en masse legoklodser.

Print Friendly, PDF & Email