Gæt din festmiddag

Det er en festleg bygget over en tipskupon. Den egner sig bedst til fest i privaten/mindre firmafester.

Fremgangsmåde

Hver deltager får en tipskupon, optimalt med 13 “kampe”, men mindre kan gøre det, hvis du ikke kan finde på så mange.

Konceptet er, at deltagerne skal gætte velkomstdrikken, forretten, vinen, hovedretten, flere vine, desserten, vin / cognac , kaffen , cigaren.

Det kræver en større forberedelse, fordi etiketter skal tages af vine, og øl (plus kapslerne skal slibes / males over). Og man skal jo også lave en kupon, med nogle valgmuligheder som er realistiske, om end ikke umulige. Desuden skal man jo købe ind efter det (fx. 3 specielle øl x 12 deltagere) Men det giver deltagerne noget fornuftigt at tale om under middagen og det er yderst sjovt og lærerigt. Man lærer også, hvem der ved noget om mad, vin og cigar. Det giver også værten en udsøgt mulighed for at servere noget spændende mad, især vin og specielle øl (hvilket jo er meget oppe i tiden).

Kuponen udeles allerede ved ankomsten + kuglepen, der skal straks navn på. (de kan også bruges som bordkort, hvorved der så ER navn på..)

Som middagen skrider frem, skal kuponen afkrydses. Efter hver “disciplin”, fx. efter forretten er spist, skal der afkrydses 1 X 2 udfor 3 mulige forretter, det kunne være “tunmousse” , “laksemousse” “agurkerand” hovedret “oksemørbrad”, “oksefilet”, “oksetyksteg” osv.

Især når det kommer til vin og øl, skal det være fornuftige valgmuligheder, for der er altid “kendere” med,, og det bliver skuffede, hvis det er helt gakket, det man laver, de elsker jo at føre sig frem med deres kundskaber..

Efter hver disciplin siger: Værten “nu skal der krydses af”, og så gør alle det, og efterfølgende tjekker man, at sidemanden har krydset af. – der må IKKE rettes på kuponen, så kan der jo snydes. At sidemanden kontrollerer udelukker (næsten) snyd, og værten kan straks annoncere det rigtige svar, vise vin-ettiketten frem, eller cigarkassen. Så får man en god snak om – IH dog, er den vin fra Australien.. Nej, er den cigar HÅNDRULLET, “hold op – det var da en billig cognac” osv.

Når alle “discipliner” er overstået, samles kuponer ind. Værten har i forvejen lavet en papudgave af kuponen, hvor de RIGTIGE svar er SKÅRET ud. Så kan man lige ligge den over hver kupon, og på et splitsekund tælle antal rigtige. (som vært kan man jo være lidt bedugget der sidst på festen..) Så er der en præmie til vinderen. Et eller andet tosset, fx. en vandrepokal.

Ved pointlighed kan med fordel spilles nat-ringspil, eller nat-petanque mellem dem med lige mange point.

 

Print Friendly, PDF & Email