En dag i sneen

Når sneen vælter ned herhjemme eller når ømheden melder sig på skiferiens 3. dag, så brug nogle timer på at lege i sneen. Vi har samlet nogle ideer til en sjov dag i sneen.

Byg en sej iglo på tid

Måske er det sejt at en iglo har skydeskår. Måske er det sejere at den har køjesenge! To eller flere hold konkurrere på tid, og den grønlandske dommer tager den svære afgørelse.

Hvilken bold ruller længst

To eller flere hold får hver udleveret en bold. Holdene har 15 min. til at bygge noget deres bold kan rulle ned ad. Efter 15 min. afgøres det hvilken bold der ruller længst.

Byg det mest dramatiske trafikuheld i sne

Holdene konkurrerer i at bygge forskellige ting på tid. Opgaverne kan lyde: “Byg snemand frost og frøken tø I hed omfavnelse” eller “Snescooter kørt i grøften pga. skøjteprinsesse kørte over for rødt”. Find selv på flere.

Lav den smukkeste snelygte

Her skal der konkurreres om at lave den smukkeste snelygte på tid. Alle hold får udleveret fx 3 fyrfadslys og har 15 min. til deres rådighed.

Byg en snemand med livvidde 105 cm

Nu skal der bygges en snemand med bestemte mål på tid. Det holder der kommer tættest på de angivende mål har vundet. Opgaven kan være en snemand med en livvidde på 105 cm. og en højde på 180 cm. Særligt charmerende træk kunne evt. give ekstra point.

Kuglestød med kæmpesnebold

Holdene konkurrere om at kaste længst med store snebolde. Først laver alle hold en masse store snebolde med nogenlunde samme mål. Så konkurrere de i forskellige discipliner. En disciplin kunne være kuglestød, en anden kan være baglæns kast over nakken eller tomandskast dvs. 2 personer kaster en bold samtidig. Find selv på flere varianter.


Når der skal hygges indenfor bagefter: Se Festdoktorens Krea-lege eller måske en lille quiz?

Husk

Vanter er en rigtig god ide!

Print Friendly, PDF & Email