Diktatorfest

Forestil dig en fest udelukkende bestående af gamle diktatorer. Du byder Imelda Marcos op til dans, Josef Stalin kommer ud fra toilettet og Lenin er bartender. Så befinder du dig midt i en vaskeægte diktatorfest.

Fremgangsmåde

Festens omdrejningspunkt er alle de forsamlede diktatorer. Det kan jo være lidt svært at have så mange og betydningsfulde mænd og kvinder i et rum. Tænk på hvor meget ego, der er forsamlet sådan en aften! Det kan ikke gå stille af.

Allerede i begyndelsen af festen er der problemer – for hvem skal egentlig sidde for bordenden? Det mener alle diktatorer sig naturligvis berettiget til. Så der må kæmpes om den ærefulde plads. Her må der en styrkekonkurrence til for at se, hvem der skal have den plads. Her er det oplagt at bruge diktator-kort.

Under middagen skal det afgøres, hvem der er alletiders største diktator. Så alle de ærede diktatorer må rejse sig på skift og redegøre for, hvorfor netop de skal have den eftertragtede pris. Emner for talerne kan være:

  • flest dræbte
  • flest sko
  • mest korrupte
  • flest fængslede
  • flest henvendelser fra menneskerettighedsorganisationer
  • flest bankkonti i Schweiz
  • mest vanvittige kriterier for udrensninger (folk med briller, jøder..)

Festdoktoren anbefaler

At man har styr på sine diktatorer. Her er lidt inspiration:

Josef Stalin, Adolf Hitler, Vladimir Lenin, Pol Pot, Formand Mao, Maos enke, Imelda Marcos, Eva Peron, Eva Braun, Herman Göring, Mussolini, Papa Doc, Baby Doc, Fidel Castro, Augusto Pinochet, Franco, Saddam Hussein (ikke at forglemme), Ceausescu, Hunnerkongen Attilla, Djengis og Kublai Khan, Barbarossa, Napoleon, Robbespierre.

Da der (mærkværdigvis!!) er flest mandlige diktatorer igennem tiden, kan nogle af de kvindelige gæster være diktatorfruer. I indbydelsen kan man sende en liste med diktatoremner med for at inspirere. Man kan også uddele rollerne selv på forhånd.

Husk et have et trofæ klar til den diktator, som vælges til alletiders største diktator.

Links

Mad og drikke

Ja, vi ved hvad Stalins livret var. Det var bouillabaisse, dyreryg og is til dessert. Men hvad de andre diktatorer siger til det..

I virkeligheden skal man måske servere forskellige ting til alle de forskellige diktatorer.

Påklædning

Lign din diktator så meget som muligt! Her må vi anstændigvis opfordre til, at man ikke spankulerer ned ad Strøget som Adolf Hitler!

Musik

Her må vi anbefale diverse march-musik eventuelt med lidt Wagner ind over. Prøv f.eks. også at få fat i Brasiliens og Italiens nationalmelodier…

Print Friendly, PDF & Email