Det store Harry Potter løb

Det helt store Harry Potter løb med forslag til 17 poster og invitation!

Løbet er for de lidt større børn. Denne udgave kan bruges også, når der er rigtigt mange børn, men kræver så også flere voksne. Men du kan naturligvis bare udvælge posterne, så det passer med sted, antal voksne og børn.

Idé til organisering ved mange børn:

Børnene inddeles på hold og får skråbånd på i forskelige holdfarver.

Nogle voksne er Voldemorts sorte slyngler: Sortklædte voksne med masker (eller nylonstrømper over hovedet). Deres opgave er at jagte børnene og snuppe deres skråbånd.

Troldmænd, der skal stå på posterne: Står man på en post skal man gerne være udklædt lidt troldmandsagtigt og “magisk”

Forslag til poster:

Post 1
Kosteflyvning: Børnene skal transportere hinanden på et kosteskaft. De store skal bære, de små på en lille distance – klarer de den uden at de små falder af, har de klaret posten. Hvis børnene har samme alder kan holdet bære en fra holdet på kosteskaftet.
Remedier: 2-3 koste + noget til målstreg.

Post 2
Tæm krybet: Ægte troldmænd har styr på orme, slanger og edderkopper. Man skal derfor være i stand til at tage sin hånd ned i ”den ækle pose” (en pose fyld med spaghetti – og andre slimede ting)
Man kan eventuelt finde en magisk ring (eller noget andet) nede i posen.
Remedier: Kogt spaghetti/rød pølse/flere ulækre ting, en pose, en ting, der skal findes

Post 3
Korttrick: En god troldmand skal kunne nogle tryllekunster – Posten skal varetages af en, der kan et korttrick, som de skal lære børnene – Der skal selvfølgeligt være masser af trylleord og magi. Remedier: Et tæppe + et kortspil

Post 4
Mental troldmandstræning: Troldmænd kommer ud for at skulle dræbe farlige monstre. På denne post skal eleverne med lukkede øjne kunne visualisere et vanvittigt monster – og se for sig hvordan det besejres. Den voksne på posten skal kunne fortælle levende og slimet – gå rundt..lave lydeffekter – ungerne består kun, hvis de holder øjnene lukket.
Remedier: Ting til lydeffekter.

Post 5
Synkrontryllestav: En elegant troldmand forstår at bruge sin tryllestav. Her skal ungerne kunne følge tryllestavslæreren i en lille tryllestavsserie med sindrige balancebevægelser
Remedier: ca 25. tryllestave – (køb en pakke sugerør, sav noget bambus i stykker…eller…??)

Post 6
Det magiske tegn: Magien er fyldt med tegn og dem skal man kende. Lav et sjovt tegn, som man kan laver af ca. 20 kroppe – børnene får lov at se tegnet og så skal de ligge sig på jorden, så de forestiller det.
Remedier: et papir med det magiske tegn

Post 7
Tryllekunst: Den voksne skal på denne post kunne en eller anden tryllekunst, som de skal lære børnene.
Remedier: Det man skal bruge til sin tryllekunst

Post 8
Trolddomsfusk: Hvis man møder det onde, er det altid godt at have en modtrolddom. Når man har smidt sin modtrolddom kan det somme tider være smart at narre fjenden ved at lade som om, man er fortryllet. På denne post skal den voksne finde på forskellige dyr, personer, monstre, som børnene skal forestille (en klassisk dramaleg).

Post 9
Giv trolden tæsk: En gang i mellem skal man bare bruge fysisk styrke. På denne post står der en klam fætter, som ungerne skal overmande, og slæbe hen på et givet sted. Den voksne på denne post skal være klar til at være udsat for fysisk overgreb.
Remedier: En hulahopring, som man skal slæbes hen til.

Post 10
Lær magiremser: Find på en magisk remse, som børnene skal kunne lære udenad.
Remedier: intet

Post 11
Lær magisang: Find på en lille magisang, som børnene kan lære udenad. Eller børnene skal selv finde på en.
Remedier: evt. en guitar

Post 12
Styrketræning: børnene skal lave tovtrækning mod en voksen.
Remedier: et stykke tov, og noget til at markere midten af tovet.

Post 13
Find på et holdnavn: Børnene skal finde på et godt navn til deres hold – og meget gerne noget magisk klingende.
Remedier: intet

Post 14
Lav et Kampråb: Børnene skal lave et kampråb som kan skabe kampgejst og vække frygt hos modstanderne.
Remedier: intet

Post 15
Magihistorie: enhver magiker skal kunne lidt trolddomshistorie. Lav 5 magispørgsmål. Kan fx omhandle Harry Potter.
Remedier: dine spørgsmål

Post 16
Quidditchtræning: Her skal børnene øve sig i præcisionskast. De kan fx kaste ærteposer efter hulla-hopringe eller kasser.
Remedier: ca. 22 ærteposer og hulla-hopringe

Post 17
Snigebanen: Den voksne skal sidde med ryggen til børnene, som så skal forsøge at snige sig lydløst ind på vedkommende. Børnene skal forcere visne blade og grene, så det rigtig knaser og larmer, larmer de for meget vender den voksne sig om og forskrækker dem.
Remedier: alt hvad der knaser.

Forslag til invitation:

Kære Troldunger, Magiske Mødre og Fortryllende Fædre

Vores alle sammens store helt og forbillede Harry Potter er blevet færdigudlært troldmand og har derfor forladt Hogwarts.

Desværre truer den onde V… – han, hvis navn, man ikke må nævne, stadig i kulissen. Med sort magi og drabelige dementorer prøver han at overtage magten i parauniverset – ikke kun Londons, men også (skriv der hvor i bor). Kort sagt: Vi har brug for en ny Harry!!

Men er han derude? Hvem er han? Er det denne gang en pige? Det eneste, vi kender til, er en tekst skrevet på en mystisk tavle.

”Lynet vil komme frem på den, som byrden bærer, på den som kunsten mestrer, men stadigt gerne vil lære”

Tiden er knap. Hogwarts står for fald og vi har brug for jeres hjælp. Kan det være et af jer søde børn, der er den nye troldmandsdarling?
På (skriv dato) – magiens store dag – vil vi derfor afholde en troldmandstest i stedet Alle børn vil blive testet i Quidditch, magi, brug af tryllestav, kosteflyvning, spektral styrke og troldmandsmod.

Til stede vil være alle Hogwarts lærere (de gode af dem). Vi håber, han, hvis navn, vi ikke må nævne, holder sig væk – men man kan aldrig vide, om hans sorte dementorer er i nærheden. Så husk ordentligt løbevenligt fodtøj, for de er lynhurtige.

Husk også, at selv om man er troldmand i hjertet, skal man også have en troldmands ydre – så det vil være en god ide, at tage sit troldmandstøj på (spids hat, sort kappe, beskyttelseshandsker i drageskind og tryllestav).

Mødetid og sted:

Må lynet ramme den rette!!!

Albus Dumbledore

Se også:

Print Friendly, PDF & Email