Det kogende firtal

En kyndig tommelfinger og en god tørst skal bruges til dette kogende firtal.  

Fremgangsmåde

Et glas eller en kop placeres i midten (helst ved et bord, hvor alle kan nå glasset) Glasset bliver fyldt op med øl. Alle har en ølflaske.

Hver deltager placerer nu sin flaske ved at vippe flasken, så afstanden til kanten af glasset rammer flaskens hals. Man lægger herefter en kapsel på flaskehalsen med kransen vendende opad. 

Man trækker lod om at starte, og turen går herefter i urets retning. Det gælder så om at skyde kapslen ned i glasset ved at holde om flasken med hele hånden og bruge tommelfingeren til at skyde med. 

Hvis der første person ikke rammer, går turen videre. Hvis der rammes, skal han udfordre en anden deltager. Hvis denne rammer, skal man udfordre en ny eller samme deltager. Sådan fortsætter man, indtil en rammer forbi. Han/hun skal så drikke hele glasset (man behøver ikke at drikke kapslen!). 

Den der rammer forbi, tømmer glasset for kapsler, fylder glasset op igen og starter igen. Der er basis for nogen heftige dueller og en flok velberusede festaber. 

Husk: Brug ikke din nye blå dækkeserviet som underlag på dit nye hvide spisebord til denne leg! 

P.S. Navnet har ingen relation til spillet, men blev opfundet af en deltager, der havde spillet i 3 timer og syv og halvfirs minnuttter…Schkåål!!

Husk

Et glas/kop, en ølflaske til hver person (helst af glas) + en masse ubøjede ølkapsler.