Cowboyfest

Stuen skal omdannes til en western saloon, der skal spilles countrymusik og de små cowboy-piger og drenge skal i nogle timer prøve livet i det vilde western. Der skal vaskes guld i badekarret, skydes med vandpistoler og kastes med lasso’er.

Fremgangsmåde

Invitationerne til cowboyfesten kan laves som små “wanted” plakater. Kan man skaffe et billede af alle børnene, vil det være super sejt, at hvert barn modtager en invitation med et billede af dem selv som “wanted” på forsiden. En mere simpel idé kunne være at skrive invitationen på en hestesko lavet af karton.

Der dækkes op med kanvas eller hør-duge på bordene. Har man tilfældigvis nogle tin kopper og tallerkener må en cowboy fest være anledningen til at finde det frem. Har man ikke det, må man nøjes med pap. Vil man lave bordkort kunne de laves som små hestesko. Har man noget reb kunne det hænge på nogle af stolene.

Stuen pyntes op og der laves en rigtig saloon bar. Alle drikkevarer skal naturligvis hentes, eller evt. købes i baren for guldpenge. Et sæt svingdøre ville lige give det sidste pift til den rette stemning.

Når børnene kommer, starter de med at spise og derefter skal de lege cowboyer. Man kan bruge eftermiddagen på at besøge et sted, hvor de kan prøve at ride. Man kan også lave nogle aktiviteter selv. Vi kan prøve at vaske guld i badekarret, skyde til måls med vandpistoler eller kaste ringe efter kohorn.

Lege

Mad og drikke

Rigtige cowboys spiser burger og hot-dogs og drikker cola. De kan evt. selv få lov at lave dem i baren.

Påklædning

De skal naturligvis udklædes. Drengene og pigerne kan muntre sig med cowboyhatte, pistolbælter, frynser på bukserne, cowboyskjorter, veste, cowboystøvler med spore og et lille svedigt tørklæde i halsen.

Husk

Alle kan synge “Jeg har min hest jeg har min lasso” som velkomstsang.

Skal stuen forvandles til en western saloon kan man besøge Mintemafest.dk, som sælger alt i western pynt

Print Friendly, PDF & Email