Balloner til vejrs med ønsker i

Gæsterne sender gode ønsker til vejrs for fødselaren eller brudeparret. En sød idé, som også er en fryd for øjet.

Fremgangsmåde

Alle gæsterne får udleveret en ønskeseddel og en ballon. Så beder man alle gæsterne om at skrive deres gode ønsker for fødselaren/ brudeparret på den lille seddel. Herefter skal sedlen puttes ind i ballonen og ballonen pustes op med helium.

Alle gæsterne går udenfor, og ballonerne sendes til himmels med alle de gode ønsker i. Man laver altså en standardseddel hvor der står “ønsker for fødselaren/ eller brudeparret”, og så skriver man navn og adresse på fødselaren, samt en bøn til dem der finder en ballon, om at sende hilsenen og ønsket retur  til fødselaren eller brudeparret.

Alternativt kan man oprette en email-adresse til brudeparret. Denne kan så vedhæftes ballonen med en lille opfordring til at skrive en hilsen til parret på email-adressen.

Varmtluftsballoner

En anden idé er at købe de smukke og betagende varmluftsballoner, som stiger til vejrs på den danske sommer himmel.

Det er en ældgammel tradition at sende lys op i himlen. Den første lanterne blev sendt op i Kina i 1700 tallet. Kort tid efter, i 1783 blev den første himmel lanterne sendt til vejrs i Paris. Det siges at tilskuerne blandt andet var Marie Antoinette, kongen, og næste en halv million “almindelige” mennesker. Ti dage senere, den første december 1783 blev verdens første hydrogen ballon sendt til vejrs. Det var en fantastisk begivenhed, og fik folk over hele kloden til at facineres af ting der sendes til vejrs.

Følg ildkuglen forsvinde længere og længere ud i det uendelige, for til sidst at brænde ud som en stjerne.

Traditionen siger at man skal holde i ballonen og når den er varm nok til at stige til vejrs, slipper man den. Og det er her, man skal ønske…

Husk

Der skal medbringes en gasflaske med helium til at puste ballonerne op med. Der skal købes mange balloner, fremstilles fortrykte ønskesedler og medbringes kuglepenne.